Gāzes apkures katli

Gāzes katla pirkšana ir vispopulārākais apkures problēmas risinājums. Ja gāzes maģistrāle iet netālu no jūsu mājām, jums jāpievērš uzmanība šāda veida aprīkojumam un pēc tam jāizvēlas ierīce atbilstoši jums piemērotajiem parametriem.

Privātmājai ir milzīgs skaits gāzes apkures katlu modeļu. Lai nemulsinātu aprīkojuma dažādību, vispirms izlemiet, kādam nolūkam jūs instalējat aprīkojumu: tikai apkurei vai apkurei un karstā ūdens padevei. Pirmajā gadījumā pietiks ar vienas ķēdes ierīci: viņiem ir pievilcīga cena un mazs degvielas patēriņš. Gāzes katls ar divām ķēdēm ir piemērots tiem, kas risina divkāršu uzdevumu. Šādas iekārtas var sildīt ūdeni, izmantojot plūsmas metodi, vai arī tām ir iebūvēts katls ar tilpumu no 150 l līdz 180 l. Lai nomazgātu traukus vai dušā ietu laukā, pilnīgi pietiekoši tekoša apkure.

Ja esat izdarījis izvēli par labu divkontūru aparātam, ir laiks noteikt siltummaiņu skaitu. Iekārtās ar bitermisku (vienreizēju) siltummaini karstā ūdens padevei paredzētais ūdens tiek uzkarsēts kopā ar ūdeni sildīšanai. Šādu katlu priekšrocības ir zema cena, mazi izmēri un svars. Tomēr konstrukcijas sarežģītības dēļ noplūdes laikā bitermiskais siltummainis praktiski nav labojams. Katlā ar diviem siltummaiņiem: primārais ir paredzēts apkurei, bet otrais – sadzīves ūdens sildīšanai. Otrās atteices gadījumā apkures siltummainis darbosies.

Tagad jums jāizvēlas siltummaiņa materiāls: čuguns vai tērauds. Čuguna siltummainis ir mazāk pakļauts korozijai un ilgāk saglabā siltumu. Šī materiāla trūkumi ietver lielu svaru, trauslumu, jutību pret temperatūras pazemināšanos un pārkaršanu. Tērauda aprīkojums ir mazāk kaprīzs darbībā un uzstādīšanā.

Starp citu 

Pareizi lietojot, čuguna iekārtas kalpos jums 30–45 gadus. Gāzes apkures katli ar tērauda siltummaini – 15–25 gadi.

Viena no galvenajām gāzes katlu īpašībām ir atklātas vai slēgtas sadegšanas kameras klātbūtne. Atklāts aprīkojums ar dabisku vilci tiek uzskatīts par klasiku. Tas ņem gaisu tieši no telpas, kurā tas ir uzstādīts. Drošības apsvērumu dēļ šāda veida iekārtām jābūt aprīkotām ar vertikālu skursteni, lai noņemtu oglekļa monoksīdu. Pirms iegādāties šādu katlu, rūpējieties par īpašu telpu (katlu telpu) ar labu ventilāciju.

Dārgākam slēgta tipa aprīkojumam nav nepieciešama katlu telpa, to var uzstādīt jebkur jūsu mājās. Turklāt šīs tehnikas darbībai nav nepieciešams vertikāls skurstenis, dūmus var noņemt caur horizontālu koaksiālo cauruli. Ja pēkšņa barošanas avota pārtraukšana ir bieža parādība, labāk izvēlēties ierīci ar dabisku iegrimi, jo skābekļa padeve un sadegšanas produktu noņemšana slēgtos katlos tiek veikta, izmantojot jaudīgu ventilatoru vai dzesētāju, un to darbība ir atkarīga no enerģijas piegādes.

Aizdegšanās veids no pirmā acu uzmetiena šķiet mazsvarīgs faktors, taču tas ir arī vērts pievērst uzmanību. Elektriskā aizdedze ir ekonomiski izdevīga, jo dakts deg nekonsekventi, taču šajā gadījumā katla darbība ir atkarīga arī no elektrības pieejamības. Iegādājoties katlu ar pjezo aizdedzi, jums tas būs jāieslēdz manuāli, bet katls būs pilnīgi neatkarīgs no stabilas barošanas avota.

Nesen kondensācijas gāzes apkures katli ir kļuvuši ļoti populāri. Tie atšķiras no tradicionālajiem konvekcijas tipa katliem ar ūdens ekonomaiza klātbūtni, kas var palielināt produktivitāti un samazināt degvielas patēriņu, taču jums būs jāmaksā apmēram 1,5–2 reizes lielāka summa.

Similar Posts